PREDIZBORNI TERORIZAM! Theresa May najavila žestok odgovor: ‘E sad je dosta, uništit ćemo sva njihova utočišta, kako u Siriji i Iraku, tako i kod kuće’

‘Dosta je’, poručila je britanska premijerka i najavila uništavanje svih utočišta islamista. U krvavom pohodu u kojem su teroristi vozilom krenuli na građane Londona u Borough Marketu, a potom ih izboli noževima na ulicama, u subotu navečer oko 22 sata, prema posljednjim podacima iz policije, ubijeno je sedmero ljudi, dok ih je 48 ozlijeđeno.

Nakon sastanka s vladinim odborom za izvanredne situacije, javnosti se obratila britanska premijerka Theresa May

“Ne možemo i ne smijemo se pretvarati da stvari mogu nastaviti kao i do sada” upozorava May. “Uvjereni smo kako smo na udaru novog trenda i suočavamo se s prijetnjom kako terorizam rađa terorizam” ističe premijerka te najavljuje kako će povećati angažman u borbi proitv islamističke ideologije te zajedno s drugim zemljama uništiti teroristička utočišta, kako ona u Siriji i Iraku, tako i ona virtualna na internetu, ali i ona kod kuće.

“U našoj zemlju, ekstremizam se previše tolerira” smatra May te zaključuje: “Vrijeme je da kažemo što je previše je previše”.

Britanski konzervativci odgodili kampanju, ali neće i izbore

Konzervativna stranka britanske premijerke Therese May suspendirala je nacionalnu predizbornu kampanju, izjavio je premijerkin glasnogovornik nakon terorističkog napada u Londonu. “Konzervativna stranka danas ne ide u nacionalnu kampanju. Razmotrit ćemo to, kako bude dan odmicao i dok dolaze detalji o napadu”, kazao je.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan rekao je da ne bi trebalo odgoditi parlamentarne izbore u zemlji predviđene za četvrtak. Najavio je pojačanu nazočnost policije u gradu nakon smrtonosnog napada, ali je rekao da nema razloga za paniku. Pozvao je građane da ostanu mirni i oprezni.

Također je rekao da je službena razina prijetnje i dalje ozbiljna što znači da je napad vrlo vjerovatan. “Jedna od stvari koje možemo napraviti kako bismo pokazali da nas to neće zastrašiti, jest izaći na izbore u četvrtak…”, istaknuo je gradonačelnik.

Nisam zagovornik odgađanja izbora. Strastveno vjerujem u demokratiju, u to da trebamo glasati… jer je glasanje jedna od stvari koju ti teroristi mrze, oni mrze demokratiju”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj