RUSKI PREDSJEDNIK OTKRIO DETALJE DAVNOG RAZGOVORA SA CLINTONOM! Putin: Rusija bi mogla da uđe u NATO!; Clinton: Što da ne?

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin je, tokom intervjua sa filmskim rediteljem Oliverom Stounom, rekao da je nekadašnjem predsjedniku SAD Bilu Klintonu predložio da bi Rusija mogla da uđe u NATO.

Slikovni rezultat za putin and bill clinton
“Sjećam se jednog od posljednjih sastanaka sa Bilom Klintonom, kada je došao u Moskvu. Tokom sastanka rekao sam da bi trebalo da razmotrimo opciju da Rusija uđe u NATO, na šta je on odgovorio’što da ne”’, rekao je Putin, prenosi TAS S. Ruski predsjednik je dodao da se, ipak, “američka delegacija veoma unervozila”.  “Jeste li podnijeli prijavu (za članstvo)?“upitao je reditelj Stoun, na šta se Putin samo nasmijao.

“Putinovi intervjui” je specijal koji će biti emitovan na američkoj tv TV mreži “Show Time” četiri večeri zaredom, počevši od 12. juna, objašnjava američki sajt “Politiko”. U ekskluzivnom klipu, koji je “Politiko” dobio na uvid, Putin je pričao tome kako je NATO “samo instrument spoljne politike SAD”.

Putin kaže da Rusija na to mora da odgovori “kontramjerama”. “Moramo da uperimo naše raketne sisteme ka postrojenjima koja nam prijete“, rekao je Putin, a prenosi “Politiko”.

Putin: NATO nema saveznike, nego vazale

NATO je politički instrument SAD, koji nema saveznike, već samo vazale, rekao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u intervjuu sa američkim filmskim rediteljem Oliverom Stounom, kao dio njegovog projekta pod nazivom “Putinovi intervjui”.

“Jednom kada zemlja postane članica NATO-a, teško je odoljeti pritisku SAD, velikoj zemlji i lideru NATO-a. Odjednom, oružani sistemi se mogu postavljati u zemlji članici – sistem protiv balističkih raketa, nove vojne baze, a po potrebi i novi ofanzivni sistemi”, rekao je Putin.

Snouden nije izdajnik, ali bolje da je postupio kao ja

“Snouden nije izdajnik. On nije izdao interese svoje zemlje, niti je prenio nekoj drugoj zemlji informacije koje bi mogle naštetiti njegovom narodu”, rekao je Putin.

Međutim, ruski čelnik je kazao da je Snouden, ako mu se nije sviđalo to što radi, umjesto što je odavao tajne trebalo da da otkaz u Agenciji na isti način na koji je sam Putin dao otkaz u KGB. “Moje mišljenje je da je to što je on učinio pogrešno“, dodao je Putin u intervjuu.

 

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj