(VIDEO) CRNI BILANS TRAGIČNE NOĆI: U dva napada u Londonu šestero mrtvih, ubijena tri napadača

Prvi incident desio se oko 23 sata po našem vremenu na Londonskom mostu kada se kombi velikom brzinom zaletio u pješake na pločniku.

Drugi napad desio se nekoliko desetaka minuta kasnije u Borough Marketu nedaleko od Londonskog mosta. Britanski mediji prenose da je tu došlo do napada nožem kojeg je izvele tri osobe. Također, svjedoci tvrde da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Treći potencijalni incident je prijavljen na znatno daljoj lokaciji, u četvrti Vauxhall. Ipak, nije jasno šta se dešava u tom dijelu Londona. Pojedine informacije sugerišu kako je riječ o lažnoj uzbuni.

U gradu je prisutan veliki broj policajaca, specijalaca koji navodno tragaju za najmanje tri osumnjičene osobe. Nad Londonom lete helikopteri i veći dio centralnog dijela grada je u potpunosti blokiran.

Snage sigurnosti mole građane da se klone ulica i da traže bezbjednu lokaciju na kojoj će se sakriti dok opasnost ne prođe. Premijerka Theresa May kazala je kako se slučajeve tretira kao potencijalne terorističke napade.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj