ODMOR IZ HOROR FILMA: Tijelo preminulog tinejdžera u Njemačku vraćeno bez većine organa, roditelji u šoku

Roditelji Mikea Mansholta, njemačkog tinejdžera koji je prošlog srpnja pronađen mrtav u podnožju stijene Dingli na Malti, tvrde kako je njegovo tijelo u Njemačku vraćeno bez većine organa.

Bernd i Suzanne Mansholt podnijeli su zahtjev istražnom sucu u kojem navode kako još uvijek nedostaju srce, mozak, organi u području vrata, pluća, jetra, gušterača, nadbubrežne žlijezde, desni bubreg, mokraćni mjehur, želudac i tanko crijevo njihova sina.

Mike Mansholt, 17-godišnji avanturist, stigao je na odmor osmog srpnja, a pronađen je mrtav 18 dana kasnije. Mike je pronađen bez svojih tenisica nekoliko metara dalje od iznajmljenog bicikla, a istragom je uvrđeno kako oštećenje bicikla nije uzrokovano padom s litice. Nalazi obdukcije pokazali su da je Mansholt bio mrtav  sedam do osam dana prije nego što je nađen. Uzrok smrti, međutim, do danas nije utvrđen.

Roditelji preminulog tinejdžera doznali su za nestanak organa kad je tijelo prevezeno na Medicinsko sveučilište u Hannoveru, gdje je izvršena druga obdukcija u nadi da bi ona mogla rasvijetliti uzrok smrti. Jedini organi tada pronađeni u Mikeovom tijelu bili su njegov lijevi bubreg, dijafragma, slezena i debelo crijevo. Roditelji tvrde i da nikada nisu dobili kopiju nalaza o obdukciji izvršenoj u malteškoj  bolnici Mater Dei. S obzirom na nedostatak nalaza s prve obudkcije, ni druga obdukcija nije mogla otkriti pravi uzrok smrti njihova sina.

Iz malteške bolnice roditeljima su navodno rekli kako su većinu organa njhova sina napali glodavci, no te navode ne potvrđuje druga obdukcija. Također, iako je Mikeovo tijelo trebalo biti balzamirano prije leta u Njemačku, druga obdukcija nije pronašla tragove formalina, koji se obično koristi za balzamiranje. Sada traže od suda da provede istragu o tome kako su organi nestali, zašto nisu bili vraćeni s tijelom te zašto su u malteškoj bolnici tvrdili da je tijelo balzamirano.

Osobne stvari Mikea Mansholta, uključujući i ruksak, u kojem se, prema riječima rodbine, nalazio i telefon te sportska kamera GoPro, nikada nisu pronađene.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj