TREBAMO UVESTI NOVE SANKCIJE RUSIJI: Rajs: Putin uživa u svađi Amerike i NATO-a

Bivši amabasador SAD u UN Suzan Rajs (Susan Rice)  smatra da su trzavice na relaciji SAD-NATO “velika pobjeda Vladimira Putina” i poziva na dodatno kažnjavanje Rusije. Bivša savjetnica Baraka Obame poziva da Rusija bude kažnjena i za , navodno, miješanje u američke izbore – uvođenjem novih sankcija.

Rajs: Putin uživa u svađi Amerike i NATO-a - kazniti Ruse

“Kada mi guramo od sebe naše zapadne saveznike, kada, konkretno, predsjednik odlazi u NATO i ne potvrđuje, kako su to činili svi predsjednici od 1948. godine, da mi imamo čvrstu namjeru da branimo naše partnere u NATO-u, on na taj način izaziva uznemirenost u Evropi”, smatra Rajsova.

Ona tvrdi da Putin želi baš takve stavove iz Vašingtona, jer mu je namjera da oslabi NATO, te da se Alijansa na kraju raspadne. Za Rajsovu, Rusija je – neprijatelj, ona je “okupirala” Krim i djeluje zajedno sa sirijskim režimom koji “koristi hemijsko oružje”, prenose američki portali. Rajsova je za američke medije ponovila spisak optužbi na račun Rusije i Putina, ne iznoseći ni ovaj put dokaze za te tvrdnje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je tvrdnje američkih političara i medija za miješanje Rusije u izborni proces u SAD i poručio da još niko nije dao nijedan konkretan dokaz za te optužbe.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj