MUZIČKA INDUSTRIJA BOJKOTUJE IZRAEL! Roger Waters i Thom Yorke ‘zaratili’ zbog Izraela i Palestine

Prije nekoliko mjeseci, grupa glazbenika, izvođača i aktivista predvođena Rogerom Watersom otvorenim je pismom pozvala Radiohead da otkažu julski koncert u Izraelu, piše muzika.hr.

Muzička industrija već neko vrijeme bojkotira koncerte u Izraelu zbog okupacije Palestine, a nekadašnji frontmen Pink Floyda zna biti poprilično glasan u svom apeliranju. Nakon The Chemical Brothers, pozvao je i Radiohead da otkažu koncert. Thom Yorke objasnio je da od otkazivanja neće biti ništa uz objašnjenje “da ga uznemiruje što glazbenici koje poštuje misle da nakon svih ovih godina bend nije u stanju samostalno donositi moralne odluke”, dodavši da ga je zasmetalo što je pismo bilo javno.

Javio se potom Roger Waters i pojasnio da je pismo bilo javno jer je na sve ‘privatne’ pokušaje komunikacije Yorke odgovarao ili ljutnjom ili ignoriranjem.

Izbjegavanje razgovora nije rješenje. Danas obilježavamo 50 godina izraelske okupacije, pedeset godina života pod vojnim režimom, pedeset godina bez građanskih prava, pedeset godina apartheida. Svaki je ljudski život svet, nema ‘Mi’ ili ‘Oni’, samo ‘Mi’”, iznio je Waters svoju stranu priče. Koncert Radioheada održat će se 19.  jula u Tel Avivu.

 

(Global CIR/muzika.hr)

Komentiraj