ČOVIĆ O THOMPSONOVOM KONCERTU: Muzički događaj, ništa više!

Razgovarali smo o raznim temama, kao i o različitim komentarima o onome što mi radimo kao HNS, pogotovo od nekih ekstremnih grupacija u Bosni i Hercegovini, koje medijski, ali i na druge načine, ono što dobro činimo za Bosnu i Hercegovinu pokušavaju nazvati drugačije“, kazao je u uvodu Čović.

Zakon o javnom RTV sistemu će do kraja ovog mjeseca biti u parlamentarnoj proceduri, kao cijelovito rješenje. Čović je na pitanje novinara prokomentarisao i medijske i političke spekulacije vezane za večerašnji koncert u Mostaru.

Ako će jedan muzički događaj biti udar na bilo šta ili ako bilo šta dobro u ovoj zemlji taj događaj može oslabiti, onda smo zabrinuti za Bosnu i Hercegovinu. Ja to doživljavam kao jedan u nizu muzičkih događaja, a za one koji su mu uspjeli dati neki drugi ton, ja nemam komentara“, odgovorio je Dragan Čović.

Razlog za probleme u ovoj zemlji može biti bilo šta, neka fudbalska utakmica, odbojkaška, pa i koncert, kazao je još Čović, te rekao da zemlja nema parlamentarnu većinu, da je to jasno, to se vidi i na nivou države i Federacije BiH.

Čović je pozitivno prokomentarisao jučerašnji sastanak s evropskim parlamentarcima.

“Krajnje je vrijeme da stvari koje smo sebi stavili kao zadatak ima šest mjeseci i završimo. Akcize smo dogovorili i onda neko nađe pravo da promijeni ono što smo dogovorili. Znači, ponovo moramo sjesti i to završiti, na isti način Zakon o PIO-u ili neki drugi moraju biti sagledani na jedan korektan način, u suprotnom ćemo morati ići kroz klubove zastupnika”, kazao je na kraju Čović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj