PRESLAGIVANJE ILI NOVI IZBORI: Nastavljaju se pregovori HNS-a i HDZ-a o novoj hrvatskoj Vladi

Vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Predrag Štromar u četvrtak je, po završetku dijela pregovora s HDZ-ovim predstavnicima u Banskim dvorima, novinarima izjavio kako razgovori, pregovori i dogovori o suradnji tih dviju stranaka idu u dobrom smjeru i bit će nastavljeni vrlo brzo, za nekoliko sati, te je najavio da će, završe li uspješno, održati s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejem Plenkovićem zajedničku konferenciju za novinare.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Štromar je rekao kako u HNS-u nemaju nikakve uvjete, već žele unijeti svoje vrijednosti u novu vladu, istaknuvši kako “nema ustupaka”, javila je Hina.

Naveo je kako se o podjeli resora još razgovara, a nova runda pregovora mogla bi biti već za par sati. “Završit ćemo pregovore, ako će biti pozitivni, na način da te vrijednosti možemo prenijeti na cijelo društvo u Hrvatskoj. Pozicije nam nisu važne ako ćemo odraditi sve što trebamo odraditi“, istaknuo je Štromar.

Na novinarsku tvrdnju kako je povijest pokazala da je HDZ na neki način uništio svoje koalicijske partnere te pitanje zašto vjeruje da neće i HNS s tek četiri do pet saborskih zastupnika koji podupiru suradnju s HDZ-om, odgovorio je kako su puno o tome razgovarali i vagali te stavili Hrvatsku ispred stranke. Na ponovljeni istovjetan upit Štromar je rekao kako u njegovoj stranci vjeruju da nemaju alternativu.

Novinarima je uzvratio i protupitanjem što bi novi izvanredni parlamentarni izbori donijeli dobro građanima – “ne znamo i želimo građanima uštedjeti 200 milijuna kuna i dogovoriti se s HDZ-om”. Uz Štromar, na pregovorima s HDZ-om bio je nazočan i predsjednik HNS-ovog Središnjeg odbora Matija Posavec, koji nije davao izjave.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj