SLAVNI AMERIČKI REDATELJ MICHAEL MOORE POKRENUO AKCIJU PROTIV TRUMPA: ‘Znam da ovo može biti opasno…’

Michael Moore, slavni američki redatelj, pisac i producent, pokrenuo je u utorak “zviždačku” web stranicu “TrumpiLeaks” koja služi kao platforma za prikupljanje povjerljivih informacija o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovoj administraciji.

“Američki domoljubi unutar vlade, pravosudnih tijela ili privatnog sektora koji imaju bilo kakvih saznanja o kriminalnim radnjama, iskorištavanju povjerenja javnosti ili bilo kakvim prijestupima koje su počinili Donald J. Trump i njegovi suradnici, potrebni su kako bi zazviždali u ime zaštite Sjedinjenih Američkih Država od tiranije”, napisao je Moore u otvorenom pismu listu Huffington Post.

“Znam da ovo može biti opasno i znam da možemo upasti u probleme, no previše je toga na kocki da bismo igrali na sigurno. Snaga i moć zviždača dio su američke tradicije i stari su kao sama ideja republike” dodao je.

TrumpiLeaks se nalazi na službenoj stranici redatelja koji je poznat kao gorljivi liberalni aktivist. Osim Trumpa, Moore je u svojim dokumentarcima žestoko kritizirao i druge američke predsjednike. U slavnom dokumentarcu “Fahrenheit 9/11” tako oštro kritizira  predsjednički mandat Georgea W. Busha i ratove koje je Amerika vodila u Iraku i Afganistanu, a trenutno snima novi dokumentarac o američkim predsjedničkim izborima 2016.

Zanimljivost je kako je Moore svoj sigurni kanal za razmjenu povjerljivih informacija o Trumpu pokrenuo dan nakon što je američko Ministarstvo pravosuđa izvijestilo o uhićenju 25-godišnjeg vanjskog suradnika obavještajne službe, optuženog za otkrivanje medijima povjerljivih informacija vezanih uz rusko uplitanje u američke predsjedničke izbore 2016. Istovremeno, Trump je pozvao na obračun s curenjem informacija medijima.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj