A POZNAT JE PO TOME DA DRŽI DO SVOJE RIJEČI! Erdogan ponovo podržao Katar: Nikada nećemo dopustiti da budete izolovani!

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan ponovio je večeras svoju podršku Kataru u regionalnom sporu sa zemljama Persijskog zaliva i dodao da Turska nikada neće ostaviti da ta zemlja bogata gasom bude izolovana.

Erdogan je rekao će Turska Kataru obezbjediti hranu i lijekove da bi ublažila njegovu izolaciju uprkos negodovanju drugih zemalja. Turski predsjednik je pozvao Saudijsku Arabiju i druge zemlje regiona da okončaju diplomatsku krizu odbacujući optužbe tih zemalja da Katar podržava terorizam.

Erdogan je ranije danas odobrio zakon o jačanju vojne saradnje s Katarom, kao podršku Dohi u sporu sa arapskim zemljama u regionu. Zakon koji predviđa raspoređivanje turskih vojnika i saradnju u vojnoj obuci, usvojen je u parlamentu u srijedu, dan pošto je Erdogan stao na stranu Katara i kritikovao odluku arapskih zemalja da prekinu odnose s tom zemljom.

Naravno, svi znaju da je Erdogan ‘čovjek od riječi’ i moralna gromada.  O tome najbolje svjedoče poginuli Gaddafi, pobjednik Assad, zatvoreni Mursi, izdani Gulen i Nedžmetin Erbakan te mnogi drugi. Sve njih je u određenom periodu historije zarad vlasti većeg položaja izigrao upravo aktuelni turski predsjednik.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj