ERDOGANOVE VEZE SA ‘GOSPODARIMA RATA’! Saudijska Al-Arabiya objavila pa izbrisala šokantan članak: Mlađahni Erdogan pored afganistanskog teroriste Gulbudina Hekmatyara!

Usred diplomatske krize među zemljama Zaljeva koje su većinom prekinule  diplomatske odnose s Katarom zbog ‘podrške koju ova zemlja pruža terorističkim skupinama’, web stranica Al-Arabiya u vlasništvu Saudijske Arabije izbrisala je nedavno objavljenu priču koja otkriva veze turskog predsjednika Recep Tayyipa Erdogana s bivšim afganistanskim zapovjednikom Gulbudinom Hekmatyarom.

Priča, koja je objavljena na web stranici Al-Arabiye, Facebooku i Twitteru u petak, izbrisana je sa svih platformi u subotu ujutro.

U priči, Al-Arabiye je stajalo: “Stara fotografija na kojoj se nalaze turski i tunižanski islamistički lideri kako sjede uz noge  bivšeg afganistanskog ‘gospodara rata’ Gulbudina Hekmatyara ponovno se pojavila na društvenim mrežama posljednjih dana, intenzivirajući raspravu u javnosti o dubokim vezama ‘Muslimanskog bratstva’ s međunarodno potvrđenim ekstremistima optuženim za ratne zločine”.

Priča je također sadržavala fotografiju i videozapis Erdogana i utemeljitelja islamističke Ennahd stranke Racheda Ghannouchia, koji je također sjedio uz Hekmatyarove noge na nedatiranoj fotografiji, javlja Turkish minute. Također, u tekstu je korišten stari Hekmatyarov nadimak ‘kabulski kasapin’

“Slika  nesumnjivo dokazuje duboku povijest odnosa  između današnjih islamista i ratnih gospodara prošlosti koji su uvjeravali arapsku i islamsku omladinu da se pridruže džihadistima koji su se borili u Afganistanu protiv Sovjeta i bacili ih u bitke za koje nisu trebali voditi u zamjenu za bogatstvo i budući utjecaj”,  pisala je Al-Arabiya.

    

    

 

 

(Global CIR)

Objavljeno u:

1 Komentaron this Post

  1. Ova budala izoluje Tursku i njihov problem ali što će biti izolovana BIH ako ostane u ikakvim odnosima sa njim.

    Reply

Komentiraj