IPAK NEMA VEĆINU? Mej objavila da je postigla dogovor o vladi pa morala priznati da to nije tačno!

Britanska Vlada saopštila je da je postignut sporazum o koaliciji sa Sjevernoirskom partijom Demokratske unije (DUP), ali je kasnije morala da povuče i da prizna da to nije tačno.

Britanski dnevnik “Indipendent” piše da je DUP objavila svoje saopštenje u kojem se odbacuju tvrdnje o sporazumu uz očigledno negodovanje zbog pokušaja da se izvrši pritistak da se dogovor potpiše i prije nego što za to budu spremni.

Analitičari navode da je ovim samo dodatno oslabljena pozicija premijera Tereze Mej, usljed brojnih izvještaja o zavjeri unutar Vlade da se ona ukloni sa te funkcije. Konzervativna stranka Tereze Mej nije uspjela da na nedavno održanim parlamentarnim izborima osvoji apsolutnu većinu i neophodna joj je podrška deset poslaničkih mjesta partije DUP za formiranje Vlade.

Korbin: Novi izbori mogući 2018. godine

Lider laburista Džeremi Korbin izjavio je da njegova partija na vanrednim parlamentarnim izborima nije pobijedila, ali da je ostvarila nevjerovatno dobar rezultat. Osim toga, on navodi da su novi izbori “veoma mogući” početkom 2018. godine. “Ne možemo više ovako“, rekao je Korbin, prenosi “Gardijan”.

Govoreći o koaliciji Konzervativne partije i DUP iz Sjeverne Irske Korbin je naveo da ne vidi šta te dvije partije imaju zajedničko. “Ne vidim šta će staviti u kraljičin govor. Plan i program laburista su jasni”, naveo je Korbin.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj