VUČIĆ DOBIO SINA: Među prvima čestitala Angela Merkel

Sin Aleksandra i Tamare Vučić dobio je ‘staro srpsko ime’ – Vukan. Treće dijete predsjednika Srbije je rođeno u petak uveče 9. juna, 15 dana prije termina, dok je predsjednik boravio u Kazahstanu. Dječak je težak 3,250 grama i dobio je ‘na rođenju najviše ocjene’, javljaju beogradski mediji.

Odmah nakon saznanja da je predsjednik Srbije dobio prinovu, počele su da stižu čestitke iz zemlje i svijeta. Među prvima je Vučiću čestitala njemačka kancelarka Angela Merkel. Čestitke je uputio i šeik Muhamed bin Zajed, kao i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han.

Rođenje sina predsjedniku Vučiću, čestitali su odmah ministri iz Vlade Srbije i stranačke kolege. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros iz Kazahstana u Beograd, skrativši tamošnju posjetu, kako bi vidio svog sina koji se rodio sinoć. Po slijetanju aviona na aerodrom “Nikola Tesla” predsjednik Srbije, vidno radostan i nestrpljiv, uputio se odmah da obiđe suprugu i sina.

“Večeras ću prvi put morati da prekinem državničke obaveze, i to sa osmijehom na licu, jer smo Tamara i ja, prije nekoliko minuta, dobili sina”, napisao je Vučić sinoć na svom tviter profilu. Na vijest iz Beograda Vučić je odlučio da skrati posjetu Kazahstanu, gdje je prisustvovao otvaranju “Astana Expo 2017”, i vrati se u Beograd kako bi vidio sina.

Vučić je jučer u Astani trebalo da prisustvuje otvaranju nacionalnog paviljona Srbije na „Astana Expo 2017“, a potom i održi predavanje na jednom univerzitetu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj