HOĆE LI TRUMP ODGODITI PUT U LONDON? Američki predsjednik u smrtnom strahu od velikih protesta, Britanci tvrde: ‘Ma doći će’

Ured britanske premijerke Therese May objavio je u nedjelju da nema promjena u planovima američkog predsjednika da dođe u državni posjet Britaniji, nakon što je list Guardian objavio da je posjet odgođen.

Guadian je objavio da Trump odgađa državni posjet Britaniji zbog straha od velikih prosvjeda, dodajući da je američki predsjednik o tome izvijestio britansku premijerku u telefonskom razgovoru “posljednjih tjedana”.

“Nećemo komentirati špekulacije o sadržajima privatnih telefonskih razgovora”, rekla je glasnogovornica ureda premijerke. “Kraljica je uputila poziv predsjedniku Trumpu da posjeti Veliku Britaniju i nema promjene u tim planovima”.

Bijela kuća nije zasad komentirala izvješće. Nije određen službeni datum najavljenog Trumpovog posjeta, koji je dogovoren tijekom posjeta Washingtonu Therese May u siječnju, ali britanski su mediji pisali da je planiran za listopad.

Britanska javnost je na najavu Trumpova posjeta reagirala višednevnim prosvjedima širom zemlje.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj