(VIDEO) SIMBOL AMERIČKE VOJNE MOĆI: Koliko su nosači aviona lahka meta za kineski i ruski vojni arsenal?

Nosači aviona — jedan od simbola američke vojne moći — prilikom sukoba sa ozbiljnijim protivnikom mogu da postanu veoma skupa “ploveća meta”, smatra komentator izdanja “National Interest” Sebastijan Roblin.

Rezultat slika za nosač aviona sad

 

Za akcije protiv obalskih ciljeva nosač, aviona mora prilično da smanji distancu — radijus akcija palubnih aviona F-35S bez primanja goriva u vazduhu iznosi oko 1.100 kilometara. Približavanje obalama protivnika na takvo rastojanje može da predstavlja prijetnju za brod, navodi se u članku.

Na primer, kineska protivbrodska balistička raketa DF-21D ima domet oko 1.450 kilometara i može da manevriše u letu, što osigurava preciznost. Prema nekim procenama, samo jednim udarom ova raketa može da uništi nosač aviona, naglasio je autor.

Ogromna opasnost za nosač aviona ostaju i podmornice — još od vremena Drugog svjetskog rata one su potopile nekoliko brodova ove klase. Pretnju ne predstavljaju samo nuklearne podmornice, koje mogu da ostanu pod vodom mjesecima, već i male dizel podmornice. Između ostalog, švedska podmornica tipa Gotland, bez obzira na malu brzinu, na vojnim vježbama NATO-a pokazala je da može neprimjetno da se približi nosaču aviona i uslovno ga “potopi”, podsjeća Roblin.

Druge podmornice, kao što su ruski Projekat 949, nemaju potrebe da rizikuju i približavaju se nosaču aviona i njegovoj pratnji. One mogu da napadaju cilj krstarećim raketama P-700 “granit” ispod vode sa distance od 600 kilometara. Pritom, razvijanje naoružanja se nastavlja, pa će oružje poput ruske hiperzvučne rakete “cirkon” za nosače aviona biti još opasnije, navodi autor.

Naravno, pošto ne postoji realno iskustvo upotrebe ovog oružja, ne može se tačno tvrditi koliko će ono biti efikasno u borbi. Ipak, modernizacija raketnog oružja i podmornica staviće znak pitanja na bezbednost nosača aviona u borbama sa protivnicima koji poseduje podjednake tehničke mogućnosti, zaključuje National Interest.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj