TAJNI DNEVNICI PRINCEZE DAJANE: “Uzela sam mali nož sa stola i izgrebala se po grudima i butinama, bilo je mnogo krvi, ali on uopšte nije reagovao”

Početkom devedesetih godina detalji braka princeze Dajane i princa Čarlsa nisu bili poznati javnosti. Spolja je djelovalo da je sve u redu, ali njihov brak bio je pravi pakao. Detalje Dajana je otkrila piscu Endruu Mortonu, tako što je snimala svoje misli na audio-kaseti. Ti snimci danas otkrivaju da je Dajana uradila sebi nešto strašno dok je i u stomaku nosila sina.

– Kada sam bila u četvrtom mjesecu trudnoće bacila sam se niz stepenice, pokušavajući da privučem pažnju svog muža, da me sasluša. Rekla sam Čarlsu da sam očajna i plakala sam. Rekao mi je da plačem bez razloga. “Ne želim da slušam. Uvijek mi ovo radiš. Idem na jahanje sada”, rekao mi je. Tada sam se bacila niz stepenice. Kraljica je izašla. Bila je apsolutno prestravljena, tresla se. Znala sam da neću izgubiti bebu (mislila sam da sam je već izgubila) iako sam imala modrice oko stomaka – rekla je Dajana.

Definitivno joj je rekao za moju bulimiju, a ona je svima rekla da je to razlog zbog kog je naš brak pukao, zbog Dajaninog problema sa ishranom, mora da je Čarlsu bilo jako teško.

Princ Filip takođe je imao razumijevanja za svog sina. Tokom jedne od burnih svađa, Čarls je rekao Dajani da se sa ocem dogovorio da ukoliko brak ne funkcioniše nakon pet godina, može da se vrati svojim momačkim navikama.

“Mogla si da se onesvijestiš na nekom drugom mjestu”

-Na “Ekspu” 1996. godine prvi put sam se onesvijestila. Nikada prije toga se nisam onesvijestila. Nisam ništa jela danima. Sjećam se da sam hodala satim okolo i da sam se osjećala zaista jezivo. Nisam smjela nikome da kažem da se tako osjećam. Stavila sama ruku na rame svog muža i rekla sam mu “Dragi, mislim da ću da nestanem” i pala sam pored njega.

Dajanu je u sobu uvelo osoblje iz pratnje. Rekacija njenog supruga nije bila nimalo primjerana. Rekao joj je da je “mogla tiho da se onesvijesti negdje iza vrata” i da ga je obrukala. Kako je rekla situacija je bila jako neprijatna, ali njen argument da nije znala kada će se onesvijestiti nije bio uvažen, a Čarls se okrenuo i otišao na izložbu. Iako je bila slaba i svi su joj govorili da mora da spava, Čarls je naredio Dajani da mora da izađe te večeri, inače će ljudi da pomisle da nešto ozbiljno nije u redu sa njom. U povrtaku kući u Englesku, Dajana se sve vrijeme izvinjavala.

“Nije reagovao na moju krv”

Na snimcima, Dajana je ispričala i koliko je težak život u palati u kojoj se praktično svako bori za svoju poziciju gledajući kako da pregazi nekog drugog, ali i trenutka kada je shvatila da praktično njen muž truje njihovu djecu protiv nje.

Bili smo na bazenu. Vilijam se okrenuo i rekao mi “Ti si najsebičnija žena na svijetu. Samo misliš na sebe”. Bila sam zapanjena. Imao je tri godine. Kada sma ga pitala od koga je to čuo, rekao mi je da “tata to često kaže” – ispričala je Dajana.

Dugo niko iz njene porodice nije znao šta se dešava. Dajanina sestra Džejn došla joj je u posjetu nakon pet godina braka. Njena sestra primjetila je neke čudne ožiljke na njoj. – Noć prije toga, došla sam da razgovaram sa Čarslom. Nije htio da me sluša. Uzela sam mali nož sa stola i izgrebala sebe po grudima i butinama. Bilo je mnogo krvi, ali on uopšte nije reagovao.

NAGLAŠAVALI ‘KRALJEVSKU VELIČINU CHARLESA’? Iako su bili iste visine, na većini slika i portreta princeza Diana je predstavljena ‘za glavu niža’ od svog muža!

 

(Global CIR/Blic)

Komentiraj