UKRAO ZNAK IZ HOTELA I DOBIO 15 GODINA ZATVORA! Sjeverna Koreja oslobodila američkog studenta, roditelji tvrde da je pušten u komiranom stanju

Sjeverna Koreja oslobodila je pritvorenog američkog studenta Otta Warmblera, otkrio je u utorak američki državni tajnik Rex Tillerson, prenose agencije.

Warmbier, student sveučilišta Virginia, osuđen je u ožujku 2016. na 15 godina teškog rada jer je pokušao ukrasti propagandni znak iz hotela. Associated Press prenosi riječi Tillersona da je 22-godišnji Warmbier na putu prema SAD-u. Njegovi roditelji su za Washington Post izjavili da je Warmbier u komi i da se radi o medicinskoj evakuaciji.

Tillerson, koji je na senatskom saslušanju, odbio je komentirati njegovo zdravstveno stanje. Ne zna se je li njegovo oslobađanje povezano s dolaskom američke košarkaške zvijezde Dennisa Rodmana u Sjevernu Koreju. Rodman je prijatelj sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una te je u tu istočnoazijsku državu već putovao 2013. i 2014. godine.

Pri dolasku je naglasio kako je stigao u privatni posjet i da mu je “zapravo cilj vidjeti može li i dalje dovoditi sportove u Sjevernu Koreju”, prenosi BBC.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj