WASHINGTON NE NAMJERAVA UKIDATI SANKCIJE MOSKVI: SAD prebacile u Siriju rakete velikog dometa

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa nema namjeru da ukida sankcije Rusiji, rekao je američki ministar finansija Stiven Manučin.

“Uvjeravam vas da ne postoji namjera da se ukinu sankcije Rusiji. Ja nemam namjeru da uradim tako nešto, niti sam čuo da neko iz administraciji to predlaže”, rekao je Manučin pred Odborom za aproprijacije u Predstavničkom domu.

On je rekao da administracija namjerava da primjeni postojeće sankcije, kao i da radi na primjeni sporazuma iz Minska, prenio je “Sputnjik”.

Amerika prebacila u Siriju rakete velikog dometa

Oružane snage SAD prebacile su rakete s velikim radijusom djelovanja iz Jordana u bazu Tanf u Siriji, saopštio je Reuters pozivajući se na obavještajne izvore.

“Uređaji su stigli u Tanf i pružiće značajnu podršku vojnicima SAD”, rekao je izvor.

On je naveo da su sistemi HIMARS već postavljeni na sjeveru Sirije.

Američki mobilni raketno-artiljerijski sistem operativno-taktičke namjene lahki je višecjevni bacač raketa, montiran na gusjenici. Sistem može da nosi šest projektila ili jednu operativno-taktičku balističku raketu.

Ovog i prošlog mjeseca u oblasti Tanfa koalicija na čelu sa SAD je tri puta napala sirijske vladine snage. Pentagon je ova dejstva okarakterisao kao odbranu. Prema ocjeni američke strane, kolona ustanika se previše približila lokaciji na kojoj se nalaze savezničke snage.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj