HOUTHI RAKETIRALI BROD IZ EMIRATA: Povrijeđen jedan član posade

Jemenski pobunjenici Houthi izveli su napad na brod Ujedinjenih Arapskih Emirata u blizini jemenske obale javila je saudijska državna novinska agencija SPA ističući kako je u napadu ranjen jedan član posade.

UAE brod je napadnut raketom ispaljenom od strane Houthi militanata – nije nastala šteta na brodu, jedan član posade je ozlijeđen“, navodi se u izvještaju. Napad na brod izveden je neposredno nakon što je isti isplovio iz jemenske luke Al-Mokha.

Podsjetimo, teritorij Jemena trenutačno je podijeljen na prostore koji se nalaze pod kontrolom Houthi pobunjenika, prostore koji su pod kontrolom Hadi lojalista te prostore koje kontrolira Al-Qaeda.

UAE je dio saudijske koalicije koja je pokrenula vojnu agresiju protiv Houthi pobunjenika za koje Rijad tvrdi da su direktno povezani s Iranom.

Ranije smo pisali o dolasku iranskih vojnih brodova u Adenski zaljev i situaciji o dva egipatska ostrva koja je tamošnja vlada ustupila Saudijskoj Arabiji.

IRANSKI BRODOVI U ADENSKOM ZALJEVU, EGIPAT PREDAO SAUDIJI DVA OSTRVA: Hoće li Iran nasjesti na ratnu zamku nepotrebno ulazeći u međuarapski konflikt!

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj