NIKO NIJE POSUMNJAO! Uhapšen vješti prevarant koji se evropskoj i svjetskoj eliti predstavljao kao ‘princ od Crne Gore i Makedonije’

Talijanska policija privela je Stefana Černetića koji se godinama predstavljao kao ‘princ od Crne Gore i Makedonije’ i na taj način nasamario brojne predstavnike jet-seta, živeći na njihov račun i nudeći im suradnju.

Černetić i njegov suradnik optuženi su za lažno predstavljanje i falsificiranje dokumenata, a za crni Mercedes koji su okitili crnogorskim zastavicama i naljepnicama diplomatskog zbora i njime se vozili po cijeloj Europi, dobit će posebne kazne. Zahvaljujući profilima na društvenim mrežama, prepunim slika s elitinih događaja, kao i internetske stranice na kojoj je objavljivao lažne vijesti, Stefan Černetić (57) iz Torina uspio se svijetu predstaviti kao potomak Crnojevića i ‘princ od Crne Gore i Makedonije’.

Pameli Anderson dodijelio titulu ‘grofice od ljiljana Santa Marije Ligure’

Razmetljiva titula nasamarila je brojne predstavnike talijanskog i svjetskog jet-seta, a lažnom princu osigurala je ulaz na elitne zabave i prijeme gradonačelnika i pravih potomaka kraljevskih obitelji.

‘Njegovo veličanstvo’ tako se prije samo dva tjedna našlo za stolom princeze Irene od Grčke i Danske u Ateni, a samo nekoliko dana ranije sudjelovalo je utrkama Formule 1 u Monaku, u društvu šeika i super modela.

Na listi nasamarenih našla se i najpoznatija playboy zečica Pamela Anderson. Ona ne samo da je povjerovala u legitimnost prijestolonasljednika Crne Gore i Makedonije, već je i kleknula pred njim, kako bi primila titulu grofice od ‘ljiljana Santa Marije Ligure’ i bila proglašena za ‘Veliku damu Crne Gore’.

Image may contain: text

Prevaren se našao i gradonačelnik talijanskog Monopolija Emilio Romani, koji za lažnog princa priredio bogati prijem, a slike s tog događaja osvanule su na stranici grada. Na društvenim mrežama Stefana Černetića vidi se kako ni ugledni katolički i pravoslavni svećenici nisu posumnjali u njegov identitet.

Godinama je živio na vrhu lanca ishrane, a otišao tako daleko da je dao izraditi i svoj portret.

Bajci došao kraj

Njegovom stranicom princeofmontenegroandmacedonia.eu odjekuje pjesma ‘Oj svijetla majka zoro, majko naša Crna Goro’.

No, bajci punoj skupih pića, lijepih žena, dobrih automobila i luksuznih vila, došao je kraj u jednom elitnom odmaralištu u talijanskoj Fusini. Princ je napravio pozamašan račun koji je menadžer potom proslijedio ambasadi Makedonije u Italiji. Stigao je odgovor kao hladan tuš – ne šaljite nam račune, princa nemamo, a sigurno ga ne dijelimo s Crnom Gorom.

Odmah je obaviješteno talijansko Ministarstvo unutarnjih poslova, koje je slike Černetića i njegovog suradnika poslalo svim policijskim postajama u okolici.

Policiji je rečeno da obrati pažnju na Mercedes okićen crnogorskim zastavama i da, ako ga primijeti, slobodno zaustavi – državnička obilježja su lažna, a muškarac u automobilu ne posjeduje ni diplomatski imunitet i niti ijednu privilegiju međunarodnih odnosa.

Talijanski mediji ne navode točno zašto im je za otvaranje slučaja i uhićenje Černetića bilo potrebno gotovo godinu dana, ali nabrajaju da su prilikom uhićenja zaplijenjeni diplomatski pasoši, naljepnice diplomatskog zbora, međunarodne nagrade, potvrda kraljevske kuće Crne Gore i razne diplome, piše Blic.rs.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj