ISTRAGA GLOBALNOG KORUPCIJSKOG SKANDALA: Leonardo Di Caprio morao Oscara predati policiji

Nagrada, originalno dodijeljena Brandu i godinama kasnije poklonjena Di Capriu, predata je federalnim agentima kao dokaz u slučaju globalnog skandala korupcije u koji su umiješani filmski producenti i malezijski premijer.

Evo o čemu se zapravo radi: Film „Vuk sa Vol Strita“ u kojem je Leonardo Di Caprio imao glavnu ulogu finansirala je producentska kuća Red Granite Films. Jednom od suvlasnika studija Rizi Azizu očuh je premijer Malezije, Nadžib Razak.

Korupcijski skandal

Novac koji je trebalo da ode u fond za ekonomski razvoj Malezije, otišao je u producentsku kuću i uložen je u stvaranje filma “Vuk sa Wall Streeta“. Novac iz malezijskog fonda je trebalo da se vrati nazad građanima, a on bi se ulagao u infrastrukturne projekte, piše B92.

Sada vlasti pokušavaju da vrate novac u fond tako što prodaju sve ono što je kupljeno od tog novca. Iako malezijski premijer tvrdi da nije uradio ništa loše, Di Caprio je pristao da sarađuje sa američkim vlastima.

Kako je Brandov Oskar uopšte došao do Di Capria?

Marlon je osvojio Oskara za film „On the Waterfront“ 1954. godine, a kasnije je u autobiografiji priznao da godinama pokušava da ga nađe. Godine 2013. Aziz i suvlasnik Red Granite Films Joey McFarland su poklonili Brandovog Oskara Di Capriu za 38. rođendan koji su nabavili od jednog njujorškog dilera za 600 hiljada dolara.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj