MAYOVA POBJEGLA OD DEMONSTRANATA: Protesti u Londonu zbog požara

Grupa ljudi uletjela je danas u zgradu opštine Kensington u Londonu tokom protesta održanih zbog izbijanja požara u višespratnici u kojem je poginulo najmanje 30 osoba.

Slikovni rezultat za may theresa escaped from protest over fire

Demonstranti su uzvikivali: “Želimo pravdu” dok su se probijali ka zgradi opštine gdje ih je dočekala policija. Kako prenosi Rojters, došlo je i do manjih sukoba demonstranata i policije. Demonstranti su, takođe, uzvikivali “Sramota” i “Ubice”, prenosi AFP.

Mejova pobjegla

Premijerka Velike Britanije, Tereza Mej žurno je napustila dio Londona u blizini stambenog bloka “Grenfel” u kojem je u srijedu, 14, juna, izbio požar u kojem je stradalo 30 osoba, prenio je fotograf Rojtersa.

Mejova je uz pratnju velikog broja pripadnika londonske policije napustila miting na kojem se obratila građanima koji žive u blizini stambene zgrade “Grenfel” i kojima je obećala da će britanska Vlada obezbijediti 6,39 miliona američkih dolara za podršku porodicama žrtava i ostalim stanarima zgrade. Dok je Mejova odlazila, nezadovoljni reakcijom britanskih vlasti na tragediju koja se dogodila u srijedu, demonstranti, koji su se okupili u znak protesta, vikali su na nju i jurili za njenim automobilom.

“Mjere podrške koje su danas predstavljene imaju za cilj da pruže podršku žrtvama, koja im je neophodna da bi se brinuli o sebi i svojim najdražima. Nastavićemo da razmatramo šta još možemo da uradimo za njih”, saopšteno je iz kancelarije britanskog premijera.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj