NAŠA STRANKA IZAŠLA NA ULICE: Traži podršku građana za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva

Rukovodstvo i članovi Naše stranke postavili su danas na ulicama sarajevskih gradskih općina štandove na kojima razgovaraju s građanima i traže njihovu podršku za inicijativu za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je da su zakonske prijedloge koji bi trebali omogućiti direktan izbor gradonačelnika i Gradskog vijeća već uputili u proceduru, a danas građanima žele objasniti taj prijedlog.
“Građani reaguju vrlo pozitivno na inicijativu, a interesantno je da mnogi nisu ni razmišljali o tome da trenutno ne postoji direktan izbor gradonačelnika, ali su svjesni da se to rješava dogovorom stranaka”, rekao je Kojović.

Dodao je da navedena inicijativa predstavlja simboličan početak dekonstrukcije Dejtonskog sporazuma na racionalan i sistematski način koji žele da pokrenu iz Sarajeva.

Štandovi su postavljeni i u općinama Vogošća i Ilidža, gdje će među građanima biti provedena anketa o prijedlogu za institucionalno uključivanje tih općina u sastav Grada Sarajeva. 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj