STRAŠAN SUDAR S TERETNIM BRODOM: Pronađena tijela mrtvih mornara s američkog ratnog razarača USS Fitzgerald

Tijela mornara nestalih u sudaru američkog razarača i teretnog broda u subotu rano ujutro u Japanu pronađena su u oštećenom ratnom brodu, priopćila je američka mornarica ne navodeći njihov broj.

Sedam članova posade USS Fitzgeralda vodili su se nestalima više od 24 sata nakon sudara s filipinskim kontejnerskim brodom ispred japanske pacifičke obale tokom noći u kojemu je ratni brod znatno oštećen, zbog čega je u njega prodrla voda.

Voda prodrla u spavaonice

“Pronađen je stanoviti broj mornara nestalih u sudaru USS Fitzgeralda i trgovačkog broda”, navodi služba za medije američke Sedme flote u kratkom priopćenju.

“Kako su spasilačke ekipe ulazile u dijelove broda oštećene u sudaru (…), pronalazile su nestale mornare u spavaonicama u koje je bila prodrla voda”, dodaje se u tekstu.

“Tijela su prevezena u bolnicu u Yokosuki, gdje će se obaviti identifikacija”.

Utvrđuju se uzroci nesreće

Japanska javna tv – mreža NHK objavila je pak informaciju o “nekoliko” pronađenih tijela, pošto je ranije bila izvijestila da su pronađena tijela svih sedam nestalih mornara.

“U ovom času obavještavamo obitelji i pružamo im pomoć koja im je nužna u ovim teškim trenucima”, navodi američka mornarica. “Imena mornara bit će objavljena kada obavijestimo njihove obitelji”.

U toku je istraga o uzrocima nesreće.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj