SJEDNICA KRAJEM SEDMICE: SNS podržao Anu Brnabić

Potpredsjednica Srpske napredne stranke Marija Obradović rekla je novinarima da su poslanici SNS „snažno podržali Vučićevu odluku da premijer bude Ana Brnabić“. Obradovićeva je, na konferenciji za medije u sjedištu stranke, rekla da predstoji da se do četvrtka provjeri da li ima 128 glasova podrške za Brnabić.

Slikovni rezultat za marija obradović sns

„U Skupštini Srbije, do kraja ove nedjelje, krećemo sa raspravom o formiranju Vlade Srbije. Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova za. To je veoma ozbiljan posao i veoma odgovorno pristupamo tome“, rekla je Obradovićeva. Ona je dodala da se oko stotinu prisutnih izjašnjavalo lično i da su imali različite stavove.

Mnogi, rekla je, nisu bili oduševljeni prijedlogom mandatarke, ali su odlučili da joj poklone povjerenje zbog Vučića. Mnogi, takođe, nisu bili za veće učešće Socijalističke partije Srbije u vladi, kako je to predložio predsjednik Srbije i lider stranke. Nije isključila mogućnost da se ne obezbijedi podrška i ide na nove izbore, ali je istakla da je za to „mala vjerovatnoća“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, napuštajući sjednicu, kratko rekao novinarima da će se medijima obratiti potpredsjednica stranke Marija Obradović. „Nije bilo lako. Govoriće o svemu Marija Obradović“, rekao je Vučić. Na pitanje novinara da prokomentariše to što Socijalistička partija Srbije „traži“ četiri plus jedno mjesto u Vladi Srbije, Vučić je rekao: „Vjerujem da će sve biti u redu“.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj