(VIDEO) NAPAD NA MUSLIMANE U LONDONU: Kombijem se zabio u masu vjernika koji su napuštali džamiju poslije noćne molitve

Nekoliko je ljudi ozlijeđeno nakon što je kombi vozilo ušlo u masu pješaka u blizini sjeverne londonske džamije, što je londonska policija nazvala “velikim incidentom”.  Jedna osoba je uhićena nakon incidenta u blizini džamije Finsbury Park u ulici Sedam sestara, kaže se u izvještaju policije.

Policiji je slučaj prijavljen 20 minuta iza ponoći, gdje je odmah upućeno nekoliko patrola. Muslimansko vijeće Velike Britanije (MCB) izjavilo je da je kombi “namjerno” udario vjernike. Smatra se da su mnoge žrtve upravo bile napustile večernju molitvu.

Londonska ambulantna služba poslala je desetak vozila. Jedan očevidac koji živi u stanu nedaleko od mjesta događaja rekao je BBC-u da je vidio ljude koji su “vikali i vrištali”. “Svi su vikali: ‘Kombi udara ljude.”’

“Bijeli kombi kojim je počinjen napad zaustavio se ispred dvorane Finsbury “, kazala je svjedokinja BBC-u.  Cynthia Vanzella izjavila je na Twitteru: “Strašno je bilo gledati policijske službenike koji su radili srčanu masažu oborenim ljudima, očajnički pokušavajući ih spasiti, samo se nadam da jesu.”

(Global CIR/BBC)

Komentiraj