NAJLUKSUZNIJA PODMORNICA NA SVIJETU: Ima bar, kuhinju, nezaboravan pogled…

Holandska kompanija Ocean Submarine udružila se sa vodećim stručnjacima iz cijelog svijeta kao što su Rolls Royce, MTU i Bosh kako bi kreirali Neyk podmornicu.

Građena je u modularnoj konstrukciji iz visoko elastičnog čelika optimiziranog od strane NASA-e, a podmornica će ponuditi besprijekoran nivo luksuza i prilagođavanja, brzinu od 15 čvorova i mogućnost prevoza do čak 20 putnika.

Kompaktna i lagana struktura nudi različite varijacije opcija u smislu traženja najpovoljnijeg mjesta na superjahtama, a također omogućava podmornici da dosegne brzinu koja je oko tri putaveća od konvencionalnih privatnih podmornica.luksuzna-podmornica-4

Mogućnosti prilagođavanja uključuju opremu za stajni trap tako da podmornica može direktno doći na plažu, ronilačku komoru i transformaciju nosnog područja u podvodni osmatrački prostor. Prva Neyk podmornica biće dugačka 19 metara, maksimalnog deplasmana od 100 tona i moći će da primi 12 putnika do dubina od 150 metara.

Imaće velike panoramske prozore na vrhu i tri akrilna prozora na svakoj strani, komforna sjedišta, bar, biblioteku i kompletnu kuhinju, piše telegraf.rs.

luksuzna-podmornica-3

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj