ERDOGANU POZLILO NA BAJRAMSKOJ MOLITVI Turski predsjednik podržao Katar pa izgubio ravnotežu: ‘Imam malo problema s tlakom…’

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u nedjelju da je ultimatum koji su Kataru postavili Saudijska Arabija i njezini saveznici “suprotan međunarodnom pravu”, te da su pozivi da se zatvori turska baza u toj zemlji izraz nepoštovanja prema Turskoj.

“Podržavamo (poziciju Katara) jer smatramo da je popis od 13 zahtjeva suprotan međunarodnom pravu”, rekao je turski šef države.

Katar je pritisak susjednih zemalja opisao kao “ilegalnu blokadu”, te kazao kako zahtjevi Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta i Bahreina nisu ni razumni ni ostvarivi.

Te četiri države, koje su nametnule bojkot Kataru, postavile su Dohi ultimatum u kojemu među ostalim traže zatvaranje Al Jazeere, prekidanje veza s Iranom, zatvaranje turske vojne baze i plaćanje odšteta.

Erdogan je rekao da Turska poštuje i podržava Katarov odgovor na 13 zahtjeva, a kada se radi o onom o povlačenju turskih vojnika iz Katara, Erdogan je istaknuo da je to “nepoštovanje Turske”.

Prema izvješćima lokalnih medija, Erdoganu je u nedjelju tijekom molitve u povodu Ramazanskog bajrama pozlilo.

– Imao sam malo problema s krvnim tlakom, to je povezano s dijabetesom od kojeg bolujem, rekao je Erdogan.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj