ANONYMOUSI U NOVOJ OBJAVI TVRDE: ‘NASA je na korak do objave postojanja vanzemaljskog života’

Tajna hakerska i aktivistička skupina Anonymous objavila je u najnovijem obraćanju javnosti da je američka svemirska agencija NASA “na rubu” objave postojanja vanzemaljskog života.

Anonymousi su, po običaju, objavili video na svome YouTube kanalu pozivajući se na izjavu NASA-inog suradnika dr. Thomasa Zurbuchena tijekom njegovog saslušanja u aprilu pred odborom američkog Kongresa o napretku u potrazi za vanzemaljskim životom, piše The Independent.

Zurbuchen je, kako ga citiraju Anonymousi, pred kongresnim odborom rekao da je “naša civilizacija na rubu otkrivanja dokaza o vanzemaljskom životu u Svemiru”.

“Uzimajući u obzir sve različite aktivnosti i misije koji tragaju za vanzemaljskim životom, na rubu smo jednog od najvećih i dosad neviđenih otkrića u povijesti”, kazao je, kako tvrde Anonymousi, Zurbuchen u aprilu ove godine.

Brojna NASA-ina otkrića nude niz dokaza

Svemu tome Anonymousi dodaju i brojna nedavna NASA-ina otkrića poput onoga o prisutnosti vodika u Saturnovom mjesecu, koji je otkrio istraživački svemirski brod Cassini, te postojanje oceana na Europi, jednom od Jupiterovih sunca. Na tim otkrićima temelji se optimizam da je čovječanstvo nadomak susreta sa životom koji ne potječe sa Zemlje.

Prošloga tjedna NASA je objavila otkriće 219 novih planeta izvan Sunčevog sustava od kojih su desetak slični našem planetu: stjenoviti su i u njihovim Sunčevim sustavima postoji tzv. Zona Zlatokose gdje su planeti dovoljno udaljeni od svojih zvijezda da se na njima voda ne bi mogla pretvoriti u led.

Od ukupno 4034 egzoplaneta otkrivenih pomoću Keplerovog teleskopa, pedesetak ih je ‘kandidata’ za moguću kolonizaciju.

 

(Global CIR/Net)

Komentiraj