ARAPSKO PROLJEĆE SE VRAĆA KUĆI! Erdogan zaprijetio SAD-u zbog naoružavanja Kurda: “Platit ćete za svaku kap prolivene krvi i za svaki metak prema našoj zemlji”

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je kako one zemlje koje obećavaju da planiraju “vratiti” svoje oružje koje su dali kurdskim YPG borcima na sjeveru Sirije zapravo žele “prevariti Tursku” te kako će uskoro shvatiti svoju pogrešku.

Naime, turske vlasti jako je naljutilo kada je SAD prošlog mjeseca donio odluku o naoružavanju kurdskog YPG-a.

Iz SAD-a su pak, nastojeći nekako smiriti tenzije na relaciji Washington-Ankara, poručili kako će to oružje, nakon što YPG porazi ISIL biti “vraćeno SAD-u”.

No, u takav plan Erdogan ne vjeruje te ističe kako turski saveznici “surađuju s teroristima”.

“Oni koji misle da mogu Tursku prevariti tvrdnjama da će oružje uzeti natrag, nakon što je predano u ruke ove terorističke organizacije, rade pogrešku. No, tada će već biti prekasno – ako se nasilje bude počelo prelijevati u Tursku, Ankara će odgovornima smatrati one koji su oružje slali YPG-u. Natjerat ćemo tada stvarne vlasnike tog oružja da plate za svaki metak koji će biti ispaljen prema našoj zemlji, za svaku kap prolivene krvi”, poručio je turski predsjednik Erdogan.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj