BANDIĆEVE POSTIZBORNE VRATOLOMIJE: Naziv ‘Trga Maršala Tita’ će ipak biti promijenjen bez referenduma

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ipak će, čini se, promijeniti ime Trgu maršala Tita.

“Nadam se da ćemo nakon večeras riješiti problem. Još odzvanjaju prosvjedi ljevice i desnice. Inzistirao sam na referendumu, nadao se da ima dovoljno pameti, ali očito nema”, počeo je presicu Milan Bandić. Nakon što je nabrajao važne institucije koje se nalaze na trgu, od Sveučilišta u Zagrebu  do HNK,  istaknuo je kako je njegov prijedlog da nosi “najljepše ime, koje nažalost nema ni jedan trg u Hrvatskoj”.

“Budući da ja imam 6 mandata na čelu grada i da znam čitati znakove u gradu i slušati bilo ljudi u gradu drznuo sam se nakon 6. mandata predložiti nešto protiv čega nitko normalan ne bi trebao biti biti osim onih koji će liječiti svoje frustracije, ali oni me ne zanimaju’, rekao je i otkrio koje ime trga zagovara.

Ovaj trg zaslužuje da nosi ime Trg Republike Hrvatske”, rekao je Bandić te dodao da će to predložiti već na prvoj sjednici Gradske skupštine.

Da će zagrebački gradonačelnik Bandić  promijeniti ime Trgu maršala Tita dalo se naslutiti već iz poziva njegova ureda novinarima za konferenciju ispred Glazbene akademije. Kako je pisalo, Bandić će na njoj prezentirati prijedlog novog imena “najljepšeg i najvažnijeg zagrebačkog trga”.

Inače, pitanje promjene imena zagrebačkog Trga maršala Tita našlo se u fokusu u posljednjih dana, a o tome bi moglo ovisiti i sastavljanja većine u Zagrebačkog skupštini.

Naime, zastupnici Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović upravo su to pitanje naveli kao preduvjet za suradnju i podršku većini stranci zagrebačkog gradonačelnik Milana Bandića koja ima relativnu većinu. Žele da ime Trga promijeni Skupština, a u tome im podršku daje i zagrebački HDZ.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj