(VIDEO) PERNAR O PROMJENI NAZIVA TRGA: ‘Građanima treba biti važno kako se u tim ulicama živi, a ne kako se zovu’

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar sa svojim fanovima na facebook stranici podijelio je mišljenje o promjeni naziva Trga Maršala Tita u Zagrebu, navodeći kako je dugo vremena razmišljao zašto je tako teško natjerati ljude da protestuju zbog egzistencijalnih pitanja, deložacija, blokiranja računa, besparice i sl., a sa druge strane u veoma kratkom vremenu povodom mijenjanja imena ulica i trgova izlaze mase ljudi protestujući ‘za’ ili ‘protiv’.

Pernar naime smatra kako ključni razlog za ovakvo stanje grđanske svijesti leži u poimanju građana današnje Hrvatske da ne mogu utjecati na monetarnu, vanjsku ili bilo koju drugu politiku svoje zemlje. Oni su se izgleda uhvatili za nazive trgova i ulica jer smatraju da jedino to mogu promijeniti u ovom društvu, smatra Pernar.

Inače , Pernar se nalazi u Čakovcu, u mjestu Šenkovec gdje će upravo sutra biti izvedena prinudna deložacija jedne hrvatske porodice koja živi, sasvim slučajno,  u ulici Maršala Tita, br. 10.  ”Kada biste pitali gospodina Mladena Potočnjaka, kojeg sutra deložiraju, šta misli o Trgu Maršala Tita u Zagrebu ili, Ulici Maršala Tita u Šenkovcu, on bi Vam vjerovatno kazao ‘zar je bitan naziv, važnije je valjda kako se u njoj živi, odnosno da li ću sutra biti deložiran”

Pernar je naveo i slučaj zastupnice Brune Esih koja se dotovo nijednom nije javila u Saboru, ali je zato na temi ‘Trga Maršala Tita’ u Zagrebu osvojila oko 7% glasova. Promjena imena trga, bila je njen izborni program, mišljenja je Pernar.

 

 

(Global CIR)

1 Komentaron this Post

  1. Najbolje bi bilo da se zove TRG BLOKIRANIH GRAĎANA, ili MAFIJAŠKI TRG UTAJIVAČA POREZA,,NJIH IMA VIŠE

    Reply

Komentiraj