BRNABIĆ DOSTAVILA SKUPŠTINI PRIJEDLOG SASTAVA NOVE VLADE: Ovo su imena budućih ministara

U Skupštinu Srbije stigao je Prijedlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsjednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja, saznaje Tanjug. Članovi kabineta buduće srbijanske premijerke Ane Brnabić bili bi: prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsjednik vlade ministar trogovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsjednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede je Goran Knežević, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Branislav Nedimović. Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a Aleksandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike. Ministarka pravde je Nela Kuburović, a Brnabićku bi na mjestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, po tom prijedlogu, zamijenio Branko Ružić.

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Ðorđević rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Ðorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije u novoj vladi će biti na čelu Ministarstva za evropske integracije.

Ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević zadržava resor prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a ministar kulture i informisanja je i dalje Vladan Vukosavljević. Kabinet Ane Brnabić imaće i tri ministra bez portfelja: Slavica Ðukić Dejanović, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

U Beogradu će sutra biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova Vlada. Na dnevnom redu posebne sjednice je jedna tačka – izbor Vlade i polaganje zakletve predsjednika i članova Vlade, najavljeno je iz Info-službe Skupštine Srbije. Sjednica je zakazana za 10.00 sati.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj