TITOVA UNUKA: Da mi djed vidi Rvacku danas, sam bi svoju ploču skinuo s trga

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je u 18 sati objavio kako namjerava preimenovati Trg maršala Tita, i to u Trg Republike Hrvatske.

Bandićev potez, koji za cilj ima kupovanje glasova u Gradskom vijeću, izazvao je žestoke reakcije javnosti, među kojima se našla i ona Saše Broz, unuke Josipa Broza Tita i kazališne redateljice.

Broz je putem svojeg Facebook profila poručila kako bi Tito “sam skinuo svoju ploču s trga da vidi Rvacku danas”.

Ispričavam se

“Kao prvo, dragi prijatelji, želim se svima ispričati jer se oni koje smo birali ne bave VAMA / NAMA nego čovjekom koji je mrtav 37godina. Iskreno mi je žao što je očito kvaliteta života u metropoli manje bitna od imena jednog trga.

Voljela bi Vas utješiti i reći “ajd fala Bogu skinuli ga” i ta će tema biti stavljena ad acta….ispričavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem KIPIĆA i TRGIĆA jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog…ljudi znaju kako se taj TRG zove i zašto. Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susjedstvu ili otići dalje do Cipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije.

Tito je otišao u povijest?!? Ouuuu jeeeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od KIPIĆA i TRGIĆA.

Vjerujte mi da bi djed da vidi Rvacku danas sam svoju ploču sa trga skinuo. Odavno. Na kraju ispričavam se i radi neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svijetu – a nije nogomet.

A sad …..ajmo delat!”, napisala je Broz.

 

 

(Global CIR/Index)

Komentiraj