(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U VENECUELI: Pilot oteo helikopter i bacao granate na Vrhovni sud i ministarstvo unutarnjih poslova

Policijski helikopter kojeg je oteo pilot bacio je u utorak granate u Caracasu na sjedište Vrhovnog suda i otvorio vatru na ministarstvo unutarnjih poslova, rekli su venezuelski predsjednik Nicolas Maduro i njegova vlada, ocijenivši da se radi o “terorističkom napadu” u kojemu nitko nije stradao.

“Aktivirao sam sve oružane snage u odbranu reda. Ubrzo ćemo naći helikopter i one koji su izveli taj teroristički napad”, izjavio je predsjednik na proslavi Dana novinara u predsjedničkoj palači Miraflores. Okolicu palače čuvaju jake policijske snage kao i vojna oklopna vozila, a u napadu niko nije ozlijeđen i nije počinjena veća materijalna šteta.

Snimke koje su se pojavile na društvenim mrežama  pokazuju policijski helikopter koji kruži oko grada te baca granate na Vrhovni sud, a napadač je navodno izjavio kako je taj čin izraz osude “kriminalne vlade”. Ovaj se incident dogodio nakon što su u Venezueli započeli  masovni prosvjedi protiv vladajućih, a zemlja se nalazi u dubokoj političkoj i gospodarskoj krizi.

Vrhovni sud nije izabran slučajno kao meta jer ga venezuelska opozicija redovito kritizira  zbog  odluka koje donosi, a koje idu u  korist Maduru, piše BBC.

Iako je Maduro prvotno spomenuo dvije granate, kasnije je potvrđeno da je bačeno njih četiri i to “kolumbijskog podrijetla i izraelske proizvodnje”, a ispaljeno je i preko 15 metaka na ministarstvo unutarnjih poslova.

Vlada je u priopćenju objavila da je policijski helikopter ukrao policijski pilot Oscar Perez koji se proglasio pobunjenikom protiv Madura. Po nekim izvješćima, helikopter je za sobom vukao natpis na kojemu je pisalo “Sloboda!”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj