NA HERCEGOVCE I BOSANCE? Čović: Bošnjačka strana će pokušati podjeliti Hrvate

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović rekao je da će “bošnjačka strana pokušati podijeliti hrvatsko izborno tijelo” uoči predstojećih općih izbora 2018. godine.

On je za “Našu TV” rekao da ne želi komentirati riječi bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te da je bošnjačka pozicija lakša “jer ih ima tri i po puta više u Federaciji.”

Kako sada stvari stoje, Bošnjaci će i dalje koristiti svoje pravo da biraju naše predstavnike s 200 do 300 tisuća glasova. Obavještajnim, poluobavještajnim i igrama političkog marketinga pokušat će podijeliti hrvatsko glasačko tijelo. Idući korak je reorganizacija BiH po njihovoj mjeri.

S druge strane, imam viziju kako napraviti te stvari. Govorimo o krajnje ozbiljnom zahvatu izmjene bh. zakonodavstva. Moramo biti svjesni da je to samo mali kamenčić u mozaiku onoga što moramo napraviti u iduće dvije godine. Uvjet za održavanje izbora 2018. je odluka Ustavnog suda o konstitutivnosti naroda. Razgovori o preustroju BiH vodit će se odmah poslije izbora 2018″, rekao je Čović.

Pojedine  hrvatske nevladine organizacije i katolička crkva optužuju upravo Čovića da  dijeli hrvatski narod u BiH budući da vodi politiku koja brine samo za Hercegovinu, dok Hrvati u Bosni nestaju.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj