(NE)POKORENI GRAD: Ploča sa nazivom Trg maršala Tita u smeću

Jedna ploča sa natpisom Trg maršala Tita, koja se nalazila na zgradi uz Zeleni talas na istočnoj strani tog centralnog gradskog trga u Zagrebu, našla se u kontejneru za smeće. Ovaj incident se dogodio sinoć, prenio je portal Index.hr.

Ploča sa nazivom Trg maršala Tita u smeću

Ploča se našla u smeću nakon što je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kome je ovo šesti mandat na ovoj funkciji, prije nekoliko dana poklekao pred zahtjevima desničara koji godinama traže preimenovanje Trga maršala Tita, najavio njegovo preimenovanje u Trg Republike Hrvatske.

Index.hr konstatuje da nije trebalo dugo da njihovi poklonici, na krilima odluke zagrebačkog gradonačelnika, krenu u akciju mimo zakona. Inače, pojedini zagrebački mediji prenijeli su danas da je Bandić započeo pregovore sa bivšim HDZ-ovcima Zlatkom Hasanbegovićem i Brunom Esiha o formiranju parlamentarne većine u gradskom parlamentu.

Preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske danima je glavna tema hrvatskih medija, kao i podizanje spomen ploče ustaškom komandantu Juri Francetiću u Otočcu. Od postavljanje ploče ustaši Francetiću, ogradila se Vlada Hrvatske i lokalni organi vlasti Otočca.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj