TRUMP I PUTIN PRVI PUT OČI U OČI! Lavrov: Razjasnit će odnose tokom samita G20

Američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin susrest će se po prvi put na marginama summita G20 koji se idućeg mjeseca održava u Hamburgu, potvrdila je u četvrtak Bijela kuća.

General H.R. McMaster, savjetnik Bijele kuće za sigurnost, otkrio je kako “nema posebnog dnevnog reda” za taj susret te da će Trump pričati “o čemu god bude htio”.

Lavrov: Razjasnit će odnose tokom samita G20

Ruski i američki predsjednici Vladimir Putin i Donald Trump će na sastanku u Hamburgu tokom samita G20 razjasniti bilateralne odnose, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. “Odnosi Rusije i SAD su od posebnog značaja u današnjem svijetu, pošto ostvarivanje mnogih ciljeva na globalnom nivou, od postizanja strateške stabilnosti do rješevanja regionalnih kriza, zavisi od ove dvije zemlje”, rekao je vodeći ruski diplomata.

On je dodao da su mnoge zemlje zabrinute zbog “nenormalnih odnosa” ove dvije države, koji su postali “talac domaće političke borbe u SAD”, prenio je TASS. “Očekujemo da će sastanak naših predsjednika u Hamburgu razjasniti prospekte rusko-američke saradnje”, rekao je Lavrov.

On je dodao da se nada da će “prevladati pragmatičan pristup s ciljem da se osiguraju nacionalni interesi kroz najefikasnije metode”. “Iz Vašingtona smo obaviješteni da su američki poslanici, uključujući šefove Kongresne komisije za spoljne poslove, spremni da naprave pauzu”, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova. Lavrov je naglasio da je “najvažnije da se prevaziće nenormalno stanje” u odnosima dvije zemlje u situaciji kada lideri dvije glavne sile komuniciraju samo putem telefona i još se nisu lično sastali.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj