(VIDEO) MOŽE LI LUĐE? Trump objavio video u kojem ‘mlati CNN’

Donald Trump objavio je montirani video u kojem baca na pod CNN. Glavni dopisnik te mreže iz Bijele kuće brutalno mu je spustio jednom rečenicom.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih država, u vrijeme kada ga sumnjiče za povezanost s Rusijom, prozivaju za ometanje istrage i brojne druge skandale, našao je vremena i na svom Twitteru objavio video u kojem baca na tlo i hrva se s čovjekom kojemu je na mjestu glave CCN-ov logo. Twit je podijelio je i sa službenog predsjedničkog profila kojim upravlja Bijela kuća, uz hashtagove #FraudNewsCNN #FNN

Na neumjesnu poruku reagirale su i konkurentske kuće, pa čak i republikanci. Tako je Anna Navarro, republikanka, suradnica CNN-a i žestoka kritičarka Trumpa na ABC-u komentirala kako je video “poziv na nasilje”. “Zbog njega će netko u medijima biti ubijen”, kaže. Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Thomas Bossert misli da nitko ovaj video ne bi trebao doživljavati kao prijetnju, prenosi BBC.

Video je originalno objavljen na Redditu, a korisnici te društvene mreže ne mogu vjerovati da je predsjednik podijelio video.

Trump se i prije nego što je inauguriran okomio na CNN koji redovito izvještava o njegovim propustima i skandalima. Osim što im redovito ograničava pristup informacijama, zabranio je dužnosnicima Bijele kuće gostovanje u CCN-ovim emisijama te ih uporno proziva za lažiranje vijesti, odnosno kako sam kaže, fake news.

Jim Acosta, glavni CCN-ov dopisnik iz Bijele kuće na Trumpov video jednostavno je odgovorio – “nije li hrvanje lažno” ?

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj