LIDER SBB-a SA WIGERMARKOM I PAMMEROM! Iscrpni razgovori o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić jučer je sat vremena razgovarao sa ambasadorom Austrije u Sarajevu Martinom Pammerom. Osnovna tema razgovora bila je kako stvoriti povoljnije i ravnopravnije uslove za nesmetan rad austrijskih investitora i kompanija u našoj zemlji.

Predsjednik Radončić danas je u odvojenoj posjeti razgovarao i sa Lars Gunnar Wigemarkom, šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU za našu zemlju.

Tokom jednoiposatnog susreta vrlo iscrpno i otvoreno se govorilo o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH. Poseban akcenat je stavljen na potrebu što bržih euroatlanskih integracija. U tom kontekstu, Wigemark je istakao važnost više reformskih zakona i pozitivnog stava o potrebi da se u Parlamentu BiH donese adekvatan zakon o akcizama koji bi zadovoljio sve zainteresirane strane.

Predsjednik Radončić je istakao puno razumjevanje za stavove gospodina Wigemarka. Podsjetio  je na činjenicu kako je SBB čak četiri puta podržao takav zakon, ali da to zbog novonastalih političkih odnosa i apsolutne neiskrenosti koalicionih partnera, teško da više može biti moguće. 

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj