NAKON TRI GODINE OTEZANJA PROCESA: Optuženi za ubojstvo Ćuruvije u kućnom pritvoru

Specijalni sud je danas ukinuo pritvor optuženim za ubojstvo Slavka Ćuruvije, Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, koji su u pritvoru bili duže od tri godine. Kako prenosi Tanjug, od sada će prema ocjeni sudskog vijeća, zbog duljine trajanja pritvora optuženi presudu čekati u kućnom pritvoru.

Odvjetnik oštećenih Slobodan Ružić kaže da je objektivno pritvor dugo trajao i da nije iznenađen odlukom, ali da pritvor ne određuje što će se dalje događati kad je u pitanju odluka suda. Odvjetnik optuženih Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da pritvor dugo traje, da njegovo ukidanje nije oslobađajuća presuda i da, iako sud mora biti restriktivan, mora poštivati ​​pravila Europskog suda.

Optuženi sada odlaze u Centralni zatvor, odakle će maricom biti prevezeni svojim kućama, njima će biti stavljene nanogice i nemaju pravo napuštanja kuća. Tužiteljstvo, po primitku rješenja, ima pravo žalbe.

Ćuruvija je ubijen 11. travnja 1999. u Beogradu, a za njegovo ubojstvo optuženi su načelnik Državne sigurnosti (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik pričuvnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, koji je u bijegu, a suučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhićen u siječnju 2014.
Optuženi su tijekom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj