JOHN MCCAIN O RUSKOM UTJECAJU: Putin je želio zbaciti vladu ‘male, lijepe’ Crne Gore

Američki senator John McCain  optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da je pokušao da zbaci vladu Crne Gore, koju je nazvao “lijepom, malom zemljom”.

Gostujući u emisiji na “CBC-u”, McCain je rekao da se ruski predsjednik Vladimir Putin “izvukao” pokušavajući da, kako tvrdi republikanski senator, promijeni rezultat američkih predsjedničkih izbora 2016. godine”, a da nije bilo kazne za te pokušaje.

Putina još niko nije kaznio

“Znamo da je Rusija pokušala da promijeni ishod naših izbora u novembru prošle godine. I nisu uspjeli, ali je zaista bilo sofisticiranih pokušaja da to urade”, rekao je Mekejn.

On je naglasio da Moskva nije platila “nikakvu cijenu za to”.

“Da ste vi Vladimir Putin, koga sam upoznao tokom godina, vi sjedite tamo i izvučete se iako ste bukvalno pokušali da promijenite ishod ne samo naših izbora. Francuskih izbora. Pokušao je da zbaci vladu Crne Gore, lijepe male zemlje. I nije bilo nikakve kazne”, rekao je Mekejn.

Ismijao Trumpovu namjeru saradnje sa Putinom

Komentarišući današnje objave na Tviteru američkog predsjednika Donalda Trampa u kojima navodi da je s Putinom razgovarao o formiranju neprobojne jedinice za cyber bezbjednost, McCain se nasmijao na ideju o takvom planu.

“Siguran sam da bi Putin mogao da bude od ogromne pomoći, s obzirom na to da on sprovodi hakovanje”, rekao je McCain.

Tramp je danas objavio na Tviteru da je s Putinom u Hamburgu razgovarao o formiranju jedinice za cyber bezbjednost koja bi se bavila zaštitom od hakerskih napada tokom izbora. Takođe se osvrnuo i na pitanje miješanja Rusije u američke izbore o čemu je takođe razgovarao sa Putinom u Hamburgu.

“Snažno sam dva puta pritisnuo predsjednika Putina o ruskom miješanju u naše izbore. On je to žestoko odbacio. Već sam rekao svoje mišljenje…”, dodao je Tramp.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj