EVROPSKI DESNIČARI POSLALI BROD U SREDOZEMLJE: Žele ‘odbraniti’ Evropu od ilegalnih imigranata koji pristižu iz Libije

Evropski ekstremni desničari su iznajmili brod i poslali ga na Sredozemno more da bi se “borio protiv ilegalnih imigranata” iz Libije, objavili su  jučer na društvenim mrežama.

Operaciju nazvanu “Odbranimo Evropu” pokrenula je evropska mreža pod nazivom “Generacija identiteta“, a posebno njeni francuski, italijanski i nemački ogranci. Ta grupa je putem interneta od donatora sakupila 76.000 eura, uprkos kampanji protiv njih i pritisku na  PayPal da im zamrzne račune. Tim sredstvima su iznajmili brod dugačak 40 metara ‘C-Star’ koji je iz Džibutija stigao u Kataniju gdje su se ekstremisti ukrcali.

Njihov cilj je, kako kažu, da “prikažu pravu sliku o samozvanim humanitarnim nevladinim organizacijama, njihovoj saradnji s krijumčarskom mafijom i smrtonosnim posljedicama njihovih akcija na moru”. – Naša misija je da, kada naiđemo na brod sa ilegalnim migrantima, pozovemo libijsku obalsku stražu koja će ih bezbjedno vratiti na obalu, a mi ćemo ih obezbjeđivati dok obalska straža ne stigne – rekao je jedan od njih.

Više nevladinih organizacija je angažovano u spasilačkim misijama na moru je izrazilo zabrinutost zbog dolaska desničarskog broda. Italijanska vlada želi da uvede stroža pravila ponašanja za nevladine organizacije.

 

(Gklobal CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj