(VIDEO) PRED IZBORE I VLAST GLUMI OPOZICIJU! SDS, PDP, NDP i DNS iz ‘Drugog’ prelijeću u ‘Treći blok’, još im fali SNSD pa da farsa bude kompletna!

Vrhunac ljudskog i političkog licemjerja je neodgovornost. Ono što ovih dana tzv. opozicija na nivou RS-a, a u stvari vlast na državnom i opštinskim nivoima u dobrom dijelu opština u Republici Srpskoj, pokušava da podmetne biračima je da se osniva Treći blok. I da sve bude tragikomično, osnivaju ga ljudi koji su na vlasti već 25 godina, tj. od kraja rata na ovamo poput Mladena Ivanića, Dragana Čavića, Vukote Govedarice ili Makra Pavića.

Image result for OPOZICIJA U rs-U FORMIRA TREĆI BLOK

Pokušava vlast da se predstavi opozicijom i da uskoči iz Drugog u Treći blok (čime Drugi blok ostaje prazan), te nam objasni kako oni nemaju veze sa svim dešavanjima u Republici Srpskoj i BiH. Kao da nemaju ministre i samog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, ili ministra vanjskih poslova, spoljnje trgovine ili veliki broj načelnika, pa čak i situaciji grada Istočno Sarajevo i gradonačelnika. Čuli su ovi neuspjeli političari da se u Evropi stvara treći put, pa bi i oni da se nakače malo. Vidjeli su kada ih je Evropa pozivala i objašnjavala putem prevodioca šta oni treba da rade, ali se negdje smisao izgubio u prevodu.

Naime, treći put u cijeloj Evropi ali i regionu vode avangardni pokreti koji se bore za slobodu svojih naroda, protive se hegemoniji Evropske Unije, neoliberalnom konceptu, NATO okupaciji, bankarskom sistemu, pljačkaškim privatizacijama… U našem slučaju SDS, PDP, NDP, DNS su sve stranke koje upravo provode ove projekte protiv kojih se treći put bori u Evropi i regionu.

U našem regionu su se pojavili pokreti poput Živog zida u Hrvatskoj, Dveri u Srbiji, pa i pojedinaca, kao što su Marko Milačić, Damir Nikšić, Boris Malagurski, Domagoj Margetić koji raskrinkavaju ovakve pojave i upravo se bore protiv struktura i partokratskih pojava koje predstavljaju pomenute stranke, ali također i SNSD, SP i svi drugi koji su na vlasti u Republici Srpskoj ili Bosni i Hercegovini.

Ovaj pokušaj svojevrsnog hakovanja sistema od strane vladajućih oligarhija, koji u vrijeme najveće krize u ovom regionu i dana danas naručuju automobile vrijedne po nekoliko stotina hiljada eura za svoje guzice će da nam se predstave kao Treći blok.

Malo morgen!!! Što bi rekao naš narod.

Kao što rekosmo, tragikomična situacija je ostavila “drugi blok” prazan jer su iskusni Preletačevići preletili kolektivno u Treći Blok.

Finale ove parodije na naše živote će se desiti kada i sam SNSD preleti u Treći blok i ponudi se kao alternativa dosadašnjoj vlasti.

Gospodo Govedarice, Borenoviću, Čaviću, Paviću, ali i gospodine Dodik, Đokiću, kao i svi oni koji su za šaku dolara učestvovali u projektu “Raseljena Srpska” i “Nepismena Srpska”, jer su nam gradovi pusti, a nepismenost prelazi 7% u pojedinim opštinama, što je višestruko iznad Afričkog prosjeka, red je da nestanete sa političke scene.

Evidentno je da narod ne želi da gleda ova lica, pa su najjače stranke na predhodnim lokalnim izborima zabilježile ogroman gubitak glasova, te vlada velika panika pred predstojeće parlamentarne izbore. Pokušaj stvaranja novih pokreta kao što je Treći blok, Njegoša Tomića i dovođenje Adama Šukala i poziv Tihomiru Gligoriću, te diskusija kojom se pokušalo privući prisutne pod okrilje postojećih struktura vlasti, je samo još jedan neautentičan pokušaj oživljavanja političkih mrtvaca.

Srpskom narodu je potrebna nova snaga i sa potpuno novim licima i ljudima koji do sada nisu ukaljali svoj obraz i rasprodali narodna bogatstva za šaku dolara. Nije alternativa ni Ujedinjena Srpska, preko koje SNSD, pokušava da zadrži strukturu na vlasti, poput Mosta u Hrvatskoj, ili Senada Šepića u Federaciji BiH.

Narode, vrijeme je da se probudite i pogledate u budućnost sa novim liderima. Jedan od koalicija u stvaranju je Srpski put, koji bi mogao da predstavlja alternativu. Šta je Srpski put pogledajte u insertu iz emisije Balkan Info, Teše Tešanovića.

 

 

(Global CIR/isarajevo.net)

Komentiraj