KURDSKI OFICIR UVJEREN: Al Bagdadi je živ, eno ga blizu Rake!

Kurdski oficir zadužen za borbu protiv terorizma izjavio da je glavni vođa tzv. ‘Islamske države’ Abu Bakr al Bagdadi “skoro sigurno živ”, prenosi Rojters.


Lahur Talabani je, naime, rekao da je 99 odsto siguran da je lider DAIŠ-a za koga se tvrdi da je stradao u napadima ruske avijacije na jedan kamp u Raki, u stvari živ. Talabani ćak tvrdi i da je Al Bagdadi lociran južno od Rake, i to u momentu kada su iz Rusije stigle vijesti da je Al Bagdadi ubijen.

Talabani je takođe rekao Rojtersu i da će se DAIŠ poslije poraza u Mosulu, ponovo uzdići i povesti pobunu poput one koju su izveli pripadnici Al Kaide, samo što će ovaj put ta pobuna biti mnogo jača.

Podsjetimo, pre oko mjesec dana iz Rusije je stigla vijest da je lider DAIŠ-a Abu Bakr al Bagdadi najverovatnije ubijen tokom jednog vazdušnog udara ruskih snaga na kamp tokom okupljanja lidera DAIŠ-a. Vijest međutim dod danas nije zvanično potvrđena iako su u međuvremenu i sami džihadisti tvrdili da su ostali bez vođe.

Takođe, Al Bagdadija su “ubijali” do sada nekoliko puta, ali je svaki put, poslije nekog vremena, takva vrsta informacija demantovana.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj