POZIV STIGAO IZ PREDSJEDNIŠTVA: Vučić pozvan da posjeti BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, od kojeg funkciju predsjedavajućeg sutra u narednom osmomjesečnom periodu preuzima hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, izjavio je u jučerašnjem intervjuu za „EuroBlic“ da bi za upućivanje poziva predsjedniku Srbije za posjetu BiH “ključnu volju trebali pokazati bošnjački lideri”.

– Do sada nismo imali bošnjačkog lidera spremnog da istinski prihvati ponuđenu ruku koja je dolazila iz Beograda. Do posjete će doći, ali da li će ona imati istinski karakter koji u Srbiji priželjkuju, vidjet ćemo – rekao je Ivanić u intervjuu.

S druge strane, kako je za „Dnevni avaz“ potvrdio Čović, članovi Predsjedništva BiH već su obavili razgovore o tome da predsjedniku Srbije bude upućen poziv za posjetu našoj zemlji.

Pozivnica srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću za zvaničnu posjetu BiH, kako je kazao Čović, bit će upućena već na narednoj sjednici Predsjedništva BiH. On je najavio da će poziv za posjetu našoj zemlji uskoro biti upućen i hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Kako saznaje „Avaz“, naredna sjednica Predsjedništva BiH trebala bi biti održana 25. jula, kada bi poziv trebao i zvanično biti odaslan.

 

(Global CIR/Avaz)

Komentiraj