SAA NASTAVLJA GAZITI KA RAKKI: Oslobođena nova strateška pozicija

Elitne jedinice Sirijske Arapske Armije Tigar snage nastavljaju da čiste od terorista južne pokrajine Rakke, oslobađajući jednu stratešku poziciju za drugom.

Jučer su pristigli Izveštaji, da su Tigar snage uspjele da oslobode naftno polje Deilla, koje se nalazi jugozapadno od grada Resafa.P Premavojnom izvoru ekskluzivno za Al-Masdar vijesti, Tigar snage uništile su tri DAIŠ-eva improvizirana samoubilaćka vozila (VBIED) i ubili 10 terorista tokom njihovog napada na naftno polje Deilla.

Izvor dodaje da provladine snage planiraju da obrišu sve DAIŠ-eve enklave južno od autoputa koji povezuje Ethriiah do Resafe pre usmjeravanja snaga ka strateškom gradu al-Sukhnah.

Na osnovu ovih informacija, sada je jasno, da SAA planira da stvori veliku tampon zonu na Istoku i Zapadu puta koji povezuje gradove Resafa i al-Sukhnah u slučaju ako bi DAIŠ pokušao da pokrene kontraofanzivu.

Čiščenje ovih regija poslužiti če tako da če se u potpunosti obezbediti autoput Ethriiah-Resafa, koji iako nema velikih napada DAIŠ–a još uvijek ostaje prilično osjetljiv na napade od strane terorističke grupe.

Do sada većina strateških lokacija koje oslobođaju Tigar snage u južnoj pokrajini Rakka su naftna i gasna polja za razliku od sela i gradova, naglašavajući sa tim ekonomski značaj regiona.

 

(Global CIR/AMN)

Komentiraj