HASANBEGOVIĆU SE ŽURI: Sazvao odbor, tema – obračun s Titom

Zlatko Hasanbegović sazvao je skupštinski odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova za petak ujutro. Točka dnevnog reda je samo jedna: Preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. 

U petak u 10 ujutro tako će biti napravljen drugi od tri koraka za obračun s maršalom. Prvi je bio ultimatum Milanu Bandiću da preimenuje trg ako želi njegovu podršku u Zagrebu i većinu za vladanje. Bandić je pristao. Zanimljivo je da je kao predlagatelj micanja Tita uz gradonačelnika Bandića i Klub zastupnika Neovisnih za Hrvatsku, stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.
Na odboru bi prijedlog trebao proći bez problema jer za prijedlog postoji većina. Uz Hasanbegovića su članovi i Tomislav Jonjić koji je iz Neovisni za Hrvatsku, zatim Ivan Ćelić iz HDZ-a koji je već predlagao preimenovanje, te Dorica Nikolić (HSLS) koji su najavili da će podržati preimenovanje jer je to Dražen Budiša tražio još prije 20 godina. Jedina oporba koja može na odboru reći nešto u korist ostanka trga je Rada Borić iz Nove ljevice.

Nakon odbora, preimenovanje treba potvrditi još i Skupština krajem mjeseca. I u njoj zasad postoji većina koja želi promjenu jer je čak 26 zastupnika koalicije Milan Bandić, HDZ i Neovisni za Hrvatsku potpisalo da Tito mora otići.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj