PROTJERANI IZ DRŽAVE: Bolivijski predsjednik proglasio potpunu nezavisnost od Rotšildovih banaka

U novembru prošle godine je Bolivija postala najnovija zemlja koja je izbacila Rotšild banke iz svoje države, a predsjednik Evo Morales je najavio da Bolivija više neće odgovarati na pritisak ili finansijske ucjene američke vlade ili međunarodnih bankarskih institucija koje su pod kontrolom Rotšilda.

Nešto malo više od šest mieseci kasnije, bolivijski predsjednik Evo Morales je proglasio “potpunu nezavisnost“ od međunarodnog bankarskog kartela i Rotšildovih međunarodnih organizacija za kreditiranje novca, prenosti Telesur TV.

“Na dan poput današnjeg je 1944. godine završena Ekonomska konferencija u Breton Vudsu (SAD), na kojoj su uspostavljeni MMF i Svjetska banka,“ napisao je Morales na Tviteru. “Ove organizacije su diktirale ekonomsku sudbinu Bolivije i cijelog svijeta. Danas možemo reći da smo potpuno nezavisni od njih,“ rekao je predsjednik Morales za Telesur TV.

Morales je rekao da je prošla zavisnost Bolivije od agencija koje su pod kontrolom Rotšilda bila toliko velika da je Međunarodni monetarni fond imao kancelariju u vladi Bolivije, pa čak su i učestvovali na njhovim sastancima.

Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svjetska banka kojom dominira SAD su bili glavni akteri u globalnom ekonomskom krajoliku od njihovog osnivanja 1944. godine.

(Global CIR/TeleSur)

 

Objavljeno u:

Komentiraj