NAPREDAK U BORBI PROTIV DAIŠ-a: Kurdi kontrolišu polovinu Rakke, SAA ulazi u grad Al-Sukhne

Prije nekoliko sati pristigla je službena potvrda kako je Sirijska arapska vojska zauzela posljednje brdo zapadno od grada al – Sukhne time zadobivši potpunu vatrenu nadmoć nad gradom. Iz pouzdanih izvora pristižu vijesti kako je vojska, u suradnji sa pro vladinim milicijama, u procesu ulaska u naselje.

Vojni izvori obavijestili su medije da je vojska iznimno brzo napredovala sedam kilometara i ušla u predgrađa al – Sukhne i trenutno je u procesu zauzimanja grada. Oslobođenje al-Sukhne očekuje su u sljedećih nekoliko sati, ukoliko ne i ranije.

Kurdi kontrolišu polovinu Raqqe

Kurdski izvori iz Sirije potvrdili su u razgovoru za AP kako su njihove oružane snage preuzele gotovo polovicu grada Raqqe od DAIŠ-evih terorista.

Zaključuju kako trenutačno SDF snage kontroliraju 45% grada, no napredak je zadnjih dana poprilično usporen zbog velikog broja eksplozivnih naprava koje su DAIŠ-evci postavili pred početak bitke za grad.

Podsjetimo, bitka za najveće ISIL-ovo uporište u Siriji, za de-facto glavni grad njihovog “kalifata”, započela je 6. lipnja ove godine. Kurdski borci u bitci za grad imaju intenzivnu pomoć američkih zračnih snaga te su do sada preuzeli kontrolu nad ukupno 11 gradskih četvrti.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj